Un muzeu din Germania va găzdui o expoziţie dedicată lui Michael Jackson, în pofida noilor acuzaţii care-l vizează

194

Un muzeu din Germania va găzdui o expoziţie dedicată lui Michael Jackson, în pofida noilor acuzaţii care-l vizează

Michael Jackson

În pofida unor noi acuzaţii de abuz sexual asupra unor minori care-l vizează pe fostul rege al pop-ului Michael Jackson, un muzeu german merge înainte cu planurile de a face din artist subiectul unei viitoare expoziţii, informează dpa.

Se doreşte ca expoziţia să fie o explorare a influenţei muzicianului asupra artelor vizuale contemporane, fără a constitui în acelaşi timp "un omagiu adus persoanei lui Jackson", au explicat miercuri pentru dpa reprezentanţii muzeului Bundeskunsthalle din oraşul german Bonn (vest).

Organizarea expoziţiei vine, însă, în contextul în care controversa din jurul vieţii şi moştenirii lui Jackson a explodat după lansarea noului documentar "Leaving Neverland".

Documentarul prezintă mărturiile a două presupuse victime a lui Jackson - James Safechuck, de 40 de ani, şi Wade Robson, de 36 de ani - şi a generat numeroase discuţii despre modul în care fanii muzicii lui Jackson (decedat în 2009) ar trebui să se raporteze la muzica acestuia, având în vedere gravitatea acuzaţiilor ce i se aduc.

"Deşi afirmaţiile făcute în [documentar] sunt şocante, procedurile legale nu sunt finalizate şi au întâmpinat dificultăţi de la moartea lui Jackson", a ţinut să sublinieze Bundeskunsthalle.

O anulare a acestui eveniment nu este planificată pe moment.

Expoziţia, programată să se deschidă pe 22 martie, prezintă reprezentări ale lui Jackson realizate de artişti cunoscuţi precum David LaChapelle şi Yan Pei Ming, şi a putut fi admirată deja la Londra şi Paris.

"Jackson: On the Wall" a fost realizată de National Portrait Gallery din Londra, în cooperare cu Jackson Estate.

AGERPRES