Ungaria anunță că nu va sprijini Ucraina în conflictul cu Rusia

40

Ungaria nu va sprijini Ucraina în contextul tensiunilor de la granița cu Rusia, atât timp cât Kievul continuă să priveze minoritatea maghiară de drepturile ei, a declarat miercuri, 26 ianuarie, Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe maghiar.

În condițiile în care Ucraina refuză să renunțe la politicile sale împotriva minorității maghiare, atunci și potențialul de asistență al guvernului ungar în conflictul cu Rusia este limitat, a declarat ministrul de Externe într-un interviu acordat cotidianului pro-Fidesz, partidul condus de Viktor Orbán, Magyar Nemzet, citat de Hungary Today.

Péter Szijjártó a lăudat, de asemenea, relațiile Ungariei cu Rusia, care, în opinia sa, se bazează pe pragmatism, adăugând că „nimeni nu ne poate cere” să ne abținem de la intensificarea relațiilor bilaterale cu această țară.

„Greu să-i ajutăm pe ucraineni”

Guvernul ungar a făcut mai „multe gesturi” față de Ucraina, dar nu a primit nimic în schimb, a mai punctat ministrul ungar de externe în interviu.

„Maghiarii din Transcarpatia au fost doar privați de drepturi, au fost provocați și, în multe cazuri, intimidați fizic. (…) dacă ucrainenii nu renunță la aceste politici, acest lucru va limita sever capacitatea guvernului ungar de a oferi orice fel de sprijin Ucrainei, chiar și în acest conflict [cu Rusia]”.

Ca răspuns la o întrebare care sublinia faptul că privarea drepturilor minorităților din Ucraina îi vizează în principal pe rușii care trăiesc în Ucraina, Szijjártó a declarat că nu este „foarte interesat de motivul pentru care ucrainenii fac acest lucru”.

Szijjártó a mai afirmat că maghiarii au „încercat totul” pentru a rezolva această situație și, deși nu mai este optimist în acest caz, „speranța moare ultima”.

Foto: Facebook/ Péter Szijjártó

Articolul Ungaria anunță că nu va sprijini Ucraina în conflictul cu Rusia apare prima dată în Main News.

Source: New feed