Unul dintre indivizii care au au sechestrat şi bătut paznicul unei ferme, SĂLTAT de poliţişti

113

Unul dintre indivizii care au au sechestrat şi bătut paznicul unei ferme, SĂLTAT de poliţişti

Condamnări definitive în dosarul legat de un paznic bătut și sechestrat. Curtea de Apel Constanța a dat decizia definitivă pe 5 februarie. În aceeași zi, polițiștii din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia l-au depistat pe unul dintre condamnați, fiind vorba despre Costel Siminiceanu, în vârstă de 52 de ani, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis mandat de executare a pedepsei de 5 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la tâlhărie calificată și influențarea declarațiilor. Bărbatul a fost escortat și introdus în Penitenciarul Poarta Albă.

Amintim că, în urma cercetărilor privind săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, în colaborare cu trupele SAS, i-au identificat, joi, 28 iulie 2016, și reținut pe cinci indivizi din localitatea Ciocîrlia de Sus. Concret, aceștia au intrat în fostul I.A.S din localitate, acolo unde o societate comercială își desfășura activitatea, l-au bătut și sechestrat pe paznicul firmei.

Pentru fapta lor, cei cinci bărbați au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile.. Concret, Lucian Petrică Danciuc, de 23 de ani, Iulian Gheorghe Pîrnău, de 19 ani, Ciprian Alin Mihai, de 20 de ani, Alexandru Linguraru, de 20 de ani și Costel Siminiceanu, în vârstă de 50 de ani, bănuiți de comiterea faptelor, au pătruns, în noaptea de 5 spre 6.04.2016, în incinta unei societăți comerciale din localitatea Ciocîrlia de Sus, de unde ar fi sustras 180 de recipiente, cu capacitatea de un litru fiecare, ce conțineau produse de protecția plantelor.

Prejudiciul de aproximativ 50.000 lei a fost recuperat în parte. Apoi, pe 28 iulie 2016, polițiștii constănțeni au efectuat 11 percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost identificaţi cei cinci bărbați, care au fost reținuți pe bază de ordonanțe și introduși în C.R.A.P. Constanța.

Liliana CHIRU

Citește și: https://www.replicaonline.ro/perchezitii-fratele-primarului-din-ciocarlia-cercetat-penal-in-dosarul-unui-mega-furt-302702/