UPDATE Harghita: Circulația feroviară a fost reluată, trenurile fiind dublate de locomotive Diesel

261

Circulația feroviară între Bixadul Oltului, județul Covasna, și Băile Tușnad, județul Harghita, a fost reluată duminică seara, după aproximativ patru ore, trenurile fiind dublate de locomotive Diesel, din cauza arborilor căzuți peste calea ferată, care au rupt firele de alimentare cu energie electrică.

af1d1a70-74ee-4d62-b8ff-13f7b94edf60

Potrivit informațiilor făcute publice pe Facebook de CFR Infrastructură, traficul feroviar a fost reluat între Bixadul Oltului și Băile Tușnad, mai multe trenuri care urmează să circule în zonă fiind dublate de locomotive Diesel.

Conform sursei citate, din cauza vijeliei, în zonă au căzut arbori care au rupt firele de alimentare cu energie electrică și s-au prăbușit peste calea ferată.

Personalul feroviar a intervenit cu utilaje pentru tăierea și îndepărtarea copacilor căzuți pe calea ferată și cu drezine pantograf pentru remedierea deranjamentului tehnic la linia de contact, se mai precizează pe pagina de socializare.

ORA 19.48 Harghita: Circulație feroviară întreruptă din cauza brazilor căzuți peste calea ferată

Circulația feroviară este întreruptă în zona Tușnad, după ce mai mulți arbori au fost smulși de vijelie și s-au prăbușit peste calea ferată, în cădere unii rupând firele de alimentare cu energie electrică.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat că circulația feroviară este întreruptă în zona Tușnad pe o perioadă nedeterminată, până la degajarea căii ferate.

Și circulația rutieră se desfășoară cu dificultate pe mai multe drumuri naționale și județene din Harghita, din cauza brazilor căzuți pe carosabil, la fața locului acționând lucrători de la Drumuri Naționale și de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

AGERPRES/(AS — autor: Gina Ștefan, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)