UPDATE Protestul din Piața Victoriei s-a încheiat după aproximativ o oră și jumătate (GALERIE FOTO)

261

Protestul din Piața Victoriei față de proiectul privind modificarea legilor Justiției anunțat de ministrul Tudorel Toader, la care au fost prezente aproape 300 de persoane, s-a încheiat după aproximativ o oră și jumătate, din cauza ploii.

4f2cd81d-8deb-45ed-a9f0-9f065a153552

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Participanții la manifestație au strigat împotriva Guvernului, a naționalizării Pilonului II de pensii, totodată ei exprimându-și nemulțumirea față de intenția Guvernului de a stopa introducerea Roșiei Montane în Patrimoniul UNESCO.

Ei au strigat lozinci precum "S-a dat șpagă grosolană pentru Roșia Montană", "Rezistăm, nu capitulăm", "Nu mai vrem corupție în sistem", "DNA să vină să va ia". De asemenea, ei au fluturat steaguri tricolore și ale Uniunii Europene.

ORA 21.10 Aproximativ 300 de persoane protestează în Piața Victoriei

Aproximativ 300 de persoane, potrivit unor surse oficiale, protestează, duminică seara, în Piața Victoriei, față de proiectul privind modificarea legilor Justiției anunțat de ministrul Tudorel Toader.

Participanții la manifestație strigă împotriva Guvernului și a naționalizării Pilonului II de pensii. De asemenea, ei flutură steaguri tricolore și ale Uniunii Europene.

Totodată, aproximativ 100 de persoane au protestat duminică seara, la Cluj Napoca, timp de peste o oră, în ploaie. Spre finalul protestului, ei au scandat lozinici precum "Justiție, nu corupție". Un protestatar a adus cu el un steag, iar un altul o pancartă pe care scria "Never give up" și "Am DNA în ADN".

De asemenea, aproximativ 70 de persoane s-au adunat duminică seara în fața Prefecturii Brașov, începând cu ora 19,00, pentru a protesta față de modificările la legile Justiției propuse de ministrul Tudorel Toader.

Unul dintre protestatari a declarat, pentru AGERPRES, că oamenii sunt nemulțumiți atât de modificările anunțate de ministrul Tudorel Toader, chiar dacă deocamdată nu au fost votate de Parlament, dar sunt propuneri venite din partea unui membru al Guvernului, dar și despre posibile modificări ale Pilonului II de pensii.

"Vom continua să ieșim în stradă în fiecare duminică până când lucrurile vor fi foarte clare. Politicul nu trebuie să se amestece în justiție", a spus acesta.

Dacă duminica trecută protestatarii s-au deplasat în marș pe str. Republicii până în Piața Sfatului, de această dată protestul s-a desfășurat doar în fața Prefecturii Brașov, până la ora 21,00, fără incidente.

AGERPRES/(AS — autori: Mihai Stoica, Elena Stanciu, Jana Pintili, editor: Oana Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)