Ursula von der Leyen, vizită în Kiev: Avizul privind cererea Ucrainei de aderare, gata până la sfârșitul săptămânii viitoare

75

UPDATE Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a transmis președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, că avizul Executivului UE privind cererea Ucrainei de aderare la blocul comunitar va fi gata până la sfârșitul săptămânii viitoare, relatează Reuters.

Întâlnirea „ne va permite să finalizăm evaluarea până la sfârșitul săptămânii viitoare”, a declarat von der Leyen.

Toate cele 27 de guverne ale UE ar trebui să fie de acord cu acordarea statutului de țară candidată Ucrainei, după care ar fi necesare discuții extinse privind reformele înainte de aderare.

În cadrul unei conferințe de presă comune, Von der Leyen a declarat: „Ați făcut multe pentru consolidarea statului de drept, dar mai este nevoie de reforme, de exemplu pentru a combate corupția”.

Știrea inițială

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află sâmbătă, 11 iunie, în Kiev, capitala Ucrainei. Ea va avea o întrevedere cu președintele Volodimir Zelenski. Cei doi vor discuta, între altele, despre aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

„Sunt din nou în Kiev. Cu președintele Volodimir Zelenski voi face un bilanț al muncii comune necesare pentru reconstrucție și un bilanț al progreselor înregistrate de Ucraina pe calea sa europeană”, a precizat șefa CE pe Twitter.

La sfârșitul mesajului, von der Leyen a scris în ucraineană „Europa este cu voi!”.

Aceasta este a doua vizită a Ursulei von der Leyen în Ucraina de la începutul invaziei ruse.

Foto: Twitter/ Ursula von der Leyen

Articolul Ursula von der Leyen, vizită în Kiev: Avizul privind cererea Ucrainei de aderare, gata până la sfârșitul săptămânii viitoare apare prima dată în Main News.

Source: New feed