USR, acuzat că nu a mai plătit de două luni chiria pentru sediul central

19

Reprezentanţii formațiunii invocă situaţia de forţă majoră şi faptul că proprietarii clădirii nu acceptă nici rezilierea contractului, nici reducerea chiriei, scrie News.ro

Un bărbat acuză USR nu i-a mai plătit chiria pentru sediul central al partidului, unde se află şi sediul filialei Bucureşti, şi că aceasta era singura lui sursă de venit, iar din acest motiv se confruntă cu dificultăţi financiare, aflându-se şi în străinătate în această perioadă.

În replică, USR susţine că a notificat proprietarii mai multor sedii din Capitală şi din ţară în legătură cu situaţia de forţă majoră şi le-a oferit posibilitatea de a opta pentru rezilierea contractului. În cazul sediului respectiv, doi dintre proprietari au fost de acord să continue contractul cu o reducere a chiriei pe perioada stării de urgenţă, iar ceilalţi doi nu doresc nici rezilierea contractului, nici reducerea chiriei, ci plata integrală a acesteia, afirmă USR.

Bogdan Constantin Hoisescu a relatat într-o postare pe pagina sa de Facebook că USR nu mai plăteşte chiria pentru sediul de pe Şoseaua Aviatorilor de peste 45 de zile.“Situaţia persistă de peste 45 de zile de când, în această ”super-criză”... nu se mai plăteşte chiria. Pe lângă limitele bunului simţ, (ignorând apelurile mele umanitare), Uniunea Salvaţi România încalcă grav legea, (respectiv art.1.270 Cod Civil, privind folosirea ca pretext a unui context dramatic la nivel social pentru întreaga populație, iar economic doar pentru o parte a acesteia)”, spune Bogdan Constantin Hoisescu.

Conform postării, această chirie reprezintă singura sursă de venit. Bărbatul mai afirmă că se află în carantină în străinătate şi se află în imposibilitatea de a-şi plăti chiria şi facturile, că are dificultăţi în obţinerea alimentelor sau a unui eventual tratament medical.

USR a transmis că în privinţa sediului din Şoseaua Aviatorilor nr. 9 există de aproape două luni o notificare de forţă majoră, cu scopul de a oferi proprietarilor posibilitatea de a opta pentru rezilierea contractului.