USR critică măsurile anunțate de coaliția PSD-PNL-UDMR și pune sub semnul întrebării finanțarea europeană: Ciolacu minte că a agreat cu comisarii europeni diverse lucruri

117

USR critică dur măsurile anunțate de PSD, PNL și UDMR. Într-un mesaj transmis, luni seară, președintele interimar al partidului, Cătălin Drulă, a pus sub semnul întrebării că executivul ar fi reușit să obțină acordul Comisiei Europene pentru relocarea unor fonduri din programele operaționale europene pentru finanțarea acestui pachet de măsuri.

„Sursa de finanțare din fonduri europene – Guvernul afirmă că ar da 900 de milioane de euro din Programul Operațional pentru Persoane Defavorizate. Cum, când întregul program, pe 7 ani, a fost de 518 milioane de euro?! Ministrul Boloș își începe mandatul cu o minciună și în zilele următoare vom cere prin interpelări parlamentare și prin întrebări oficiale ale europarlamentarilor noștri către Comisia Europeană să se arate public documentația prin care România a cerut aceste schimbări în programe. Marcel Ciolacu minte că a agreat cu comisarii europeni diverse lucruri. USR a întrebat neoficial la Comisie și nu se știe nimic”, a subliniat Cătălin Drulă.

În plus, USR a publicat mai multe critici cu privire la măsurile anunțate de PSD, PNL și UDMR: 

– Alocarea a 100 de milioane de euro pentru Casa Unirea, fantoma inventată de Liviu Dragnea – o instituție care nu face nimic, dar consumă bani publici. Între timp, agricultorii români au nevoie de sprijin din cauza creșterii prețurilor la îngrășăminte, dar primesc o promisiune de la o instituție-fantomă, care chipurile le-ar prelua marfa.

– Vouchere de hrană pentru pensionari cu venituri mici – este propunerea USR de creștere a veniturilor pentru pensionari, doar că USR propunea vouchere de până la 300 de lei / lună / pensionar.

– Șomaj tehnic cu 75% din salariu pentru angajații din această categorie nu este nicidecum o noutate, ci există încă din perioada pandemiei.

– Creșterea valorii tichetelor de masă NU este din mărinimia Guvernului, ci o metodă de băga mâna în buzunarul firmelor. Nu statul plătește tichetele de masă, ci angajatorul. PSD e darnic pe banii economiei private.

– Iar 200 de lei fără taxe în plus la salariul minim este o măsură negândită până la capăt. Dacă o persoană are salariul minim plus 1 leu, nu devine brusc bogată ca să nu se mai încadreze. Dacă ar aplica propunerea de ZERO TAXE pe întregul salariu minim, atunci toți angajații ar câștiga cu peste 800 de lei în plus.

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Articolul USR critică măsurile anunțate de coaliția PSD-PNL-UDMR și pune sub semnul întrebării finanțarea europeană: Ciolacu minte că a agreat cu comisarii europeni diverse lucruri apare prima dată în Main News.

Source: New feed