USR sare în apărarea lui Clotilde Armand

75

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre acuzaţiile aduse primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, că toată această poveste a plecat de la sesizarea fostului edil, Dan Tudorache.

Moşteanu a mai spus c,ă din punctul său de vedere, primarul Clotilde Armand a clarificat tot, el menţionând că toţi primarii au 25% spor pentru fonduri europene. El a mai spus că aceasta a dorit să ia în mână lupta anticorupţie într-o primărie în care fostul primar a furat, se pare, este trimis în judecată pentru un prejudiciu de un milliard de euro şi cu siguranţă că nu a furat singur.

„Clotilde Armand va pune la dispoziţia presei toate acele documente pe care le are, pentru că are documente de la toate instituţiile, a întrebat şi ministerul care supervizează şi are în subordine acest proiect de creştere a capacităţii administrative de luptă împotriva corupţiei, dacă este în ordine. Clotilde Armand a dorit să ia în mână lupta anticorupţie într-o primărie în care fostul primar a furat, se pare, este trimis în judecată pentru un prejudiciu de un milliard de euro şi cu siguranţă că nu a furat singur”, a spus Ionuţ Moşteanu.

Purtătorul de cuvânt al USR a precizat: „Toată această poveste a plecat de la sesizarea fostului primar, care a furat un milliard, domnul Tudorache am citit din presă de la la el a pornit această sesizare ANI”.

Moşteanu a menţionat că inspectorul ANI care gestionează dosarul nu i-a pus la dispoziţie datele din dosar, desi a fost un schimb de mesaje de câteva luni de zile, iar din această cauză Clotilde Armand i-a făcut plângere penală acestui funcţionar.

„Din punctul meu de vedere a clarificat tot. Toţi primarii au 25%, dacă nu mă înşel, dacă gestionează fonduri europene, a luat 11.000 de lei pentru acest proiect de creştere a capacităţii împotriva corupţiei”, a mai spus el.

Ionuţ Moşteanu a ţinut să precizeze că Armand ”a renunţat la banii de la Parlamentul European pentru a veni la Sectorul 1, şi nu aleargă după bani”, precizând că ”este cel mai atacat om politic din România”.

„Este un om cinstit, onest, uneori mai vulcanică, cum încercaţi dvs să sugeraţi. Fiecare are temperamentul lui însă e un om cinstiti, onest care munceşte mult şi a venit la Primăria Sectorului 1 să facă ceva pentru oraş şi va face indiferent câte piedici îi vor pune cei din PSD şi PNL”, a mai comentat el.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate şi anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul USR sare în apărarea lui Clotilde Armand apare prima dată în Main News.

Source: New feed