Varianta clujeanului acuzat că și-a sechestrat copilul: Băiatul suferă în preajma mamei sale. Soția mea m-a înșelat de mai multe ori și am iertat-o

259

Tatăl copilului despre care Ziar de Cluj a scris că a devenit victima unui divorț stopat de plângerile penale dintre soți, Dan Cantemir Mario ne-a contactat pentru a-și expune varianta lui de poveste. După ce soția acestuia susținea că îl ține pe micuț sechestrat în casă, lucru care parțial corespunde cu realitatea deoarece are mai multe decizii judecătorești în favoarea ei, Dan Cantemir susține că judecătorii dau verdicte împotriva lui și că minorul are de suferit din cauza acțiunilor mamei sale, Laurei Lucia.

Într-unul dintre filmulețele aduse ca dovadă a susținerilor proprii se arată cum în momentul în care Dan Stănică trebuia să îl predea pe micuț, conform legii, mamei sale, băiatul a refuzat cu vehemență. Ce a urmat după a fost un scandal cu imagini șocante.

A pierdut în instanță

Deși era acuzat că i-a fost infidel soției, Dan Cantemir Mario susține că de fapt Laura Lucia l-ar fi înșelat încă de când cei doi formau un cuplu.

„Am cunoscut-o pentru că era asistenta ce venea la domiciliu să aibă grijă de bunica mea. Ea m-a abordat și sunat inclusiv în perioada în care eram în Spania. Eu când am cunoscut-o eram într-o relație și ulterior am încheiat-o pentru a fi cu ea. Nu mi-am dat seama de ce fel de femeie e și am iertat-o în mai multe rânduri când am aflat că m-a înșelat. Când a rămas însărcinată m-am gândit că lucrurile se vor schimba însă într-un final am ajuns la momentul în care nu mai puteam să ne înțelegem și, tot ea, m-a dat afară din casă” explică acesta.

După ce timp de peste 100 de zile a încălcat legea și l-a păstrat pe micuț în loc să i-l predea mamei, pe considerentul că băiatului îi e mai bine alături de el, Stănică Dan Cantemir Mario a cerut instanței să modifice domiciliul provizoriu al copilului pe locuința lui până la definitivarea divorțului.

„Menționez că am formulat cererea dedusă judecății raportat la faptul că pe durata vacanței de vară petrecută de minor cu subsemnatul cesta a refuzat orice fel de discuții telefonice cu mama sa, iar la finalul programului de vizită aferent vacanței a refuzat să fie dus la locuința acesteia. Cu toate că inclusiv Laura Stănică și-a întemeiat cererea reconvențională pe aceeași stare de fapt, instanța de fond reține refuzul băiatului de a merge la mama sa, refuz ce nu face obiectul prezentei cauze(...). În condițiile în care chiar instanța de fond reține că ”minorul trăiește într-un mediu agresiv, agresivitatea fiind provocată de ambii părinți, nu asupra lui, dar în prezența lui”, este neîntemeiată și lipsită de suport probator reținerea doar a culpei subsemnatului pentru situația creată și înlăturarea subsemnatului cu totul din viața copilului, prin stabilirea unor relații personale cu copilul în condițiile dispuse(...). Laura Stănică a apelat la serviciile unui detectiv particular pentru a mă urmări, a mă fotografia, culminând cu montarea unui dispozitiv de înregistrare pe hainele băiatului, sens în care a depus la dosar mijloace materiale de probă, constând în înregistrări audio” se arată în cele enunțate de Dan Stănică prin apelul la sentința ce i-a refuzat cererea de schimbare a domiciliului copilului pe apartamentul său.

Scrisoare către propria soție

Unul dintre mijloacele folosite de Dan Stănică pentru a aplana conflictul dintre el și soția lui a constat într-o scrisoare pe care i-a adresat-o acesteia.

În câteva rânduri, i-a cerut soției să se întâlnească doar ei și copilul fără avocat, detectivi particulari sau polițiști.

Cu toate acestea, în prezent micuțul stă ilegal cu tatăl care refuză să îl ducă la școală, iar Laura Stănică încă speră că legea care este de partea ei se va pune în aplicare. Din toată această situație au de pierdut ambii soți, dar mai ales băiatul care deși are parte de consiliere de la DGASPC Cluj, suferă de anxietate și nu beneficiază de o educație normală într-o unitate de învățământ.