Vasile Dâncu, dorit în PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Cine ar putea face parte din echipa lui Ciolacu

34

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, într-un interviu la DCNews, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu liderii în teritoriu, lui Vasile Dâncu i s-a propus să revină în partid, pe funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional.

Ciolacu a afirmat că PSD trebuie să organizeze congresul înainte de alegerile locale şi parlamentare, pentru a avea o conducere legitimă.

"Trendul PSD în ultimele şase luni este crescător, din sondajele noastre este la 29%, iar trendul PNL este total descrescător, se află acum între 33 şi 35%", a spus Ciolacu, întrebat la ce procente se situează PSD în sondajele interne.

El a arătat că a avut o întâlnire cu lideri din Moldova şi o parte din Muntenia, dar s-a întâlnit şi cu cei din Ardeal şi din Banat.

"Am avut ieri, la Craiova, şi cu partea de Oltenia, avem sâmbătă o întâlnire la Constanţa, cu Dobrogea şi sudul ţării, urmând ca săptămâna viitoare să avem şi cu Bucureştiul. Apoi o să avem tot tabloul în ceea ce priveşte congresul şi următorii paşi pe care trebuie să îi facă PSD, vom avea un Comitet Executiv şi vom anunţa data alegerilor. (...) Am ajuns la concluzia că pe regiuni preşedinţii vor decide care este persoana cea mai potrivită să îi reprezinte în Biroul Permanent Naţional şi apoi se creionează întreaga echipă", a menţionat el.

Potrivit lui Ciolacu, președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a solicitat să fie făcute şi alegeri pentru Consiliul Naţional odată cu congresul, propunându-l pe Vasile Dâncu.

Întrebat dacă Vasile Dâncu va face parte din echipa PSD, Ciolacu a spus că acesta "este un intelectual de stânga incontestabil şi este un câştig pentru PSD", dar trebuie mai întâi să anunţe că va candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional.