Vasile Dâncu preia şefia Consiliului Naţional. PSD ia în calcul organizarea online a Congresului

15

Social-democraţii discută, joi, în Comitetul Executiv Naţional, despre modul în care va fi organizat Congresul pentru alegerea unei noi conduceri legitime. Ciolacu îşi pregăteşte echipa şi l-a impus pe Vasile Dâncu la şefia Consiliului Naţional, deşi acest lucru a provocat tensiuni în partid.

Tot mai multe voci din partid cer un Congres, cât mai repede, printre aceştia fiind şi Eugen Teodorovici, contracandidatul lui Marcel Ciolacu la şefia PSD.

În CExN ar urma să se stabilească dacă se va organiza un congres online, ţinând cont de actualul context epidemiologic legat de noul coronavirus.

Dâncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD

Surse din PSD au precizat pentru Libertatea că Vasile Dâncu va prelua şefia Consiliului Naţional. Dâncu a revenit în PSD şi face parte din echipa lui Marcel Ciolacu.

Această mişcare nu este pe placul tuturor liderilor partidului, însă Ciolacu s-ar fi impus în Comitetul Executiv Naţional.

Mihai Tudose este printre cei care au criticat, de-a lungul timpului, o revenire a lui Dâncu în partid.

Recent, Mihai Tudose îl numea pe Dâncu “războinicu de lut cu papuci de pluș”.

“Încerc să înțeleg personajul prin prisma faptului că el nu a câștigat niciodată alegerile pe acolo pe la el. Niciodată. Și prin urmare, nu prea știe cum e. Dar emite axioma că cei care câștigă nu contează. Importanți sunt cei care sunt plini de avânt, dar se împiedică-n papuci când pleacă la luptă (campanie).... Și se mai și alintă că el nu prea vrea, dar este foarte rugat... Poate pe principiul că e bun la bătaie... că a mai luat!!!”, scria pe Facebook de Mihai Tudose.

Reacţia lui Tudose venea după ce Dâncu afirmase că “în acest moment, Transilvania și Moldova nu există în Partidul Social Democrat”.

“E adevărat că sunt câteva județe din Sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă. Dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România. Știu că este nevoie de o revigorare a stângii. Este nevoie de o revigorare a stângii, dar o să mă gândesc de două ori până să fac acest pas”, spunea sociologul.