Veganii au protestat la Cluj. Participant la marș: “Am venit aici pentru animale”

299

Aproximativ 50 de tineri vegani au mărșăluit, sâmbătă, pe străzile din centrul Clujului. Aceștia au afișat pancarte cu mesaje care îndeamnă la adoptarea unui stil de viață vegetarian și care condamnă sacrificarea animalelor pentru carne.

"Scopul acestui marș este să aducem la cunoștința societății suferința animalelor, a celor care sunt crescute pentru carne, care sunt torturate pentru ouă, pentru lapte, câinii și pisicile abandonate, pentru animalele din circuri, pentru cele testate. Este vorba de etică și ce vrem să facem este să aliniem etica pe care fiecare din noi o avem, pentru că toți considerăm că este greșit să facem animalele să sufere și să ne aliniem etica interioară cu acțiunile. În România este pentru prima dată când se organizează un astfel de protest pentru promovarea alimentației vegane. Azi au loc evenimente în mai multe orașe din țară, la București, la Iași. Ideea a venit de la un grup din Londra.", a declarat Maximilian Ichim, unul dintre organizatori.

Tinerii prezenți la protestul promovării alimentației fără carne au evitat să dea interviuri sau să explice ce mesaj au de transmis pentru cei care nu sunt de acord cu stilul de viață vegetarian. Puțini au fost cei vorbăreți.

"Noi suntem astăzi aici pentru a vorbi pentru toate animalele și a transmite mesajul lor, mesajul fiecărei ființe de a respecta drepturile lor la viață și de a nu le mai sacrifica pentru folosul lor. Și ele vor să își trăiască viața, nu să fie omorâte pentru consum", a spus unul dintre protestatri, care avea în mâini o pancartă cu mesajul "Pace"

Păi, am venit pentru animale. Iar ce le spun celorlalți, să renunțe la produsele de origine animală pentru că asta nu face decât să aducă o presiune asupra tututor. Și, da, carnea înseamnă crimă, ouăle la fel, laptele, la fel. Așa că încurajez pe toată lumea să renunțe la ele.", a spus un alt manifestant.

Tinerii care fac parte din grupul Vegan în Cluj au avut autorizație pentru protestul care a durat o oră și jumătate. Aceștia au stat circa o oră pe Bulevardul Eroilor, apoi au pornit în marș, de la Monumentul Memorandiștilor, până în capătul Bulevardului Eroilor. În cele din urmă au revenit la punctul de plecare, pe Bulevardul 21 decembrie 1918.

Protest Cluj