Vești de la Iași: Alexandru e în comă indusă, în stare gravă, pregătit pentru transfer

55

Dr. Ovidiu Popa, de la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Spiridon” Iași, a declarat că Alexandru, tânărul rănit ieri, în explozia de la Piatra Neamț, este pregătit pentru transferul în Belgia. ”Starea lui este, în continuare gravă, în comă indusă, intubat, dar stabil hemodinamic pentru transportul cu avionul la Belgia. Ultima informație, de acum 20 de minute (pe la 11.30 – n.red.) este că avionul este pregătit să plece de la București și așteptăm să sosească pe aeroportul din Iași”.

Dr. Ovidiu Popa a precizat că tânărul ars va fi transferat cu 75% arsuri pe corp și arsuri de căi aeriene: ”Arsurile pe corp sunt localizate la față, pe torace anterior, torace posterior o porțiune mai mică, pe membrele superioare, pe membrele inferioare, din câte știu eu și regiunea organelor genitale. Ca suprafață, 75% din corp. Și arsuri de căi aeriene”.

Între timp, deputatul Pavel Popescu a aflat și de ce se întârzie transferul rănitului în Belgia: politrucii din Ministerul Sănătății. Detalii aici.

The post Vești de la Iași: Alexandru e în comă indusă, în stare gravă, pregătit pentru transfer appeared first on Stiri.