Veterana actriță și politiciană Glenda Jackson, noua imagine a celebrului trenci Burberry

240

Casa de modă britanică Burberry a angajat-o pe veterana actriță și fost politiciană Glenda Jackson ca imagine a celebrului său trenci pentru noua colecție a firmei, informează mass-media locale citate de EFE.

07ceebb5-759e-4add-9f53-4314afaacfb0

Sursa foto: www.20minutos.es

Firma de lux va prezenta la 16 septembrie, în cadrul Săptămânii Modei de la Londra, viitoarea sa colecție care, potrivit lui Christopher Bailey — directorul de creație al casei Burberry — se inspiră din fotografia socială care documentează diferitele stiluri de viață britanice ale secolului XX.

Ca avanpremieră, Burberry a publicat miercuri două imagini ale reputatului fotograf Alasdair McLellan, iar într-una dintre ele poate fi văzută celebra actriță și fostă deputată laburistă în vârstă de 81 de ani, îmbrăcată cu trenciul legendar al acestei case de modă.

Într-o altă fotografie apare muzicianul și actorul Loyle Carner, care privește spre cameră îmbrăcat cu un alt model al emblematicului trenci și cu un pulover în dungi.

Christopher Bailey și-a găsit în trecut inspirația în romanul ''Orlando'' al Virginiei Woolf, sau în stilul original al artistului David Hockney.

Potrivit ziarului ''The Daily Telegraph'', așa cum a făcut Burberry în ultimii ani, se prevede organizarea unei expoziții la Londra, intitulată ''Here We Are'', care va fi deschisă în perioada 18 septembrie — 1 octombrie la Old Sessions House.

Ziarul britanic notează că expoziția va include imagini cu Karen Knorr din celebra serie "Belgravia" din 1970, fotografii cu Charlie Phillip în districtul londonez Notting Hill, și câteva portrete ale unor oameni de afaceri britanici realizate de Brian Griffin, sau poze ale regizorului Ken Russell și fotografei Shirley Baker.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Codruț Bălu, editor online: Gabriela Badea)