Victor Negrescu: Vom contribui activ, alături de Bulgaria, la discuțiile privind viitorul Europei

212

România va contribui activ, alături de Bulgaria, la discuțiile privind viitorul Europei, a declarat joi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, la întâlnirea cu ministrul pentru pregătirea Președinției Bulgare a Consiliului Uniunii Europene, Lilyana Pavlova Nikolova.

99491e8b-ba12-4621-86da-1381caea43ce

Vizita la București a oficialului bulgar are loc în contextul pregătirii preluării de către Bulgaria a președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2018 și al pregătirii ședinței comune de Guvern de la Varna din 3 octombrie, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au reafirmat necesitatea relansării proiectului european și dorința ca România și Bulgaria să conlucreze mai strâns pentru a aduce în comun o contribuție de substanță la dezbaterea europeană pe această temă, având în vedere faptul că cele două state vecine au poziții similare pe dosare precum Politica de Coeziune, Politica Agricolă Comună sau viitorul Cadru Financiar Multianual.

Ministrul delegat român a subliniat necesitatea întăririi dialogului țărilor vecine în ceea ce privește afacerile europene.

"Vom contribui activ, alături de Bulgaria, la discuțiile privind viitorul Europei. Suntem hotărâți să acționăm alături de statele membre care susțin revigorarea și consolidarea proiectului european. Împreună susținem o Uniune puternică, apropiată de cetățeni, care asigură securitatea și prosperitatea cetățenilor săi'', a afirmat Negrescu, potrivit MAE.

În cadrul discuțiilor, oficialul român s-a mai referit la prioritățile mandatului său, evidențiind inițiativele de eficientizare a mecanismelor de coordonare la nivelul administrației publice în domeniul afacerilor europene, exprimându-și totodată interesul pentru un schimb de bune practici. De asemenea, în cadrul întrevederii, alte teme de dialog au mai fost procesul Brexit, Agenda socială a Europei, migrație, strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, extindere și Balcanii de Vest, respectiv Vecinătatea Estică, precizează ministerul.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghiță, editor: Georgiana Tănăsescu)