Victor Ponta, reacție violentă după „dezastrul economic“ anunțat de Ministerul Finanțelor: „Nu vom asista pasiv la cel mai mare jaf din istoria României“

6453

Victor Ponta, reacție violentă după „dezastrul economic“ anunțat de Ministerul Finanțelor: „Nu vom asista pasiv la cel mai mare jaf din istoria României“

Victor Ponta

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) va reduce veniturile la bugetul de stat cu 4,7 miliarde de lei, reiese dintr-un document, publicat, vineri, pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP). Liderul Pro România Victor Ponta reacționează, spunând că nu va asista pasiv la cel mai mare jaf din istoria României.

„Câinii latră - caravana trece ! Hoții fură până la capăt (așa cum au promis în afară țării încă din 2017).

“Fondul Suveran de Jefuire a României” de către mafioții Dragnea și Valcov merge mai departe!

1. Bugetul pierde 5 miliarde de lei anual, acești bani reprezintă profitul companiilor (încă) deținute de Statul Român și pe care Dragnea și Valcov le trec la niște “administratori privați” puși chiar de ei. La acești bani se adaugă 9 miliarde de lei aport în numerar de la Trezorerie, în total 3 miliarde de euro.

2. România pierde companii care au fost construite în zeci de ani prin muncă părinților noștri : Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Portul Constanța, Loteria Română, Cuprumin, Antibiotice, Aeroportul Otopeni și Timișoara. Dragnea și Valcov fură acum printr-un document tot ce a construit poporul român după ce a plecat Armata Sovietică din țară

3. Aceste companii erau într-o stare economico-financiară foarte proastă în 2012 - după toate eforturile de restructurare și listare acum valorează cel puțîn 20 miliarde de Euro - adică 90 miliarde de lei / însă guvernul le evaluează în HG (din pix, fără nici o expertiză la 10 miliarde de lei - de 9 ori mai puțin; în acest fel pot să le vândă la prețuri de 9 ori mai mici

4. Conducerea Fondului este numită temporar (pentru 18 luni) fără nici o procedură transparentă în aceste 18 luni Fondul “vinde acțiuni sau active ale companiilor fără să se supună legislației privind privatizarea” - totul la un preț de 9 ori mai mic decât valoarea de piață! Toate “tunurile” trebuie date în 18 luni (adică până la Alegerile din Decembrie 2020) după care iau banii și fug!

5. Fondul fiind organizat strict politic, netransparent, împotriva observațiilor Comisiei Europene și a finanțatorilor internaționali - nu va atrage nicio investiție privată / va vinde acțiunile și activele pe care le mai avea Statul Român pe un preț de 9 ori mai mic, va cheltui mulți bani pe “organizare” (sedii, mașini, birouri, conferințe, excursii în străînătate, secretare și consultantu etc) și se va închide - în 18 luni nu va face absolut nimic din poveștile și minciunile spuse la televizor (autostrăzi, spitale) .

România va rămâne cu un Fond Suveran ca în Botswana?

6. Legea pe care au încercat să o dea prin Parlament a fost desființată în totalitate de CCR că fiind neconstitutionala așa că au dat ordonanță de urgență ! La închisoare vor ajunge Viorica Dancila (care semnează de frică) și Eugen Teodorovici ( iresponsabil șantajat și manipulat de cei doi mafioți). Toader Tudorel e prea deștept și va face sute de observații că să nu își asume răspunderea! Dragnea și Valcov nu semnează nimic - și vor spune că asta a fost decizia Guvernului. Credeți că poporul român va recupera de la Dancila și Teodorovici cei 20 de miliarde de euro furăți?

PRO România nu va asista pasiv la cel mai mare jaf din istoria României dincolo de acțiunile politice vom pregăti acțiunile civile pentru suspendarea Hotărârii de Guvern și acțiunile penale împotriva tuturor celor care vor semna această Hotărâre! Trebuie să apărăm avuția națională - suntem în ceasul al 12- lea ! Vom acționa!”, scrie Ponta pe Facebook.

stiripesurse.ro