VIDEO Expo 2020 Dubai/ Cântecul oficial al evenimentului, o colaborare a artiştilor Hussain Al Jassmi, Almas şi Mayssa Karaa

202
Cu mai puţin de 10 zile rămase până la inaugurarea sa oficială, Expo 2020 Dubai a lansat marţi cântecul său oficial, intitulat “This Is Our Time”, care reprezintă o colaborare muzicală a artiştilor Hussain Al Jassmi, Almas şi Mayssa Karaa, informează site-ul oficial al evenimentului.
 

Cântecul “This Is Our Time” evidenţiază mândria locuitorilor din Emiratele Arabe Unite faţă de cultura acestei ţări, celebrează viitorul şi reuneşte naţiuni din întreaga lume, promovând totodată tema centrală a expoziţiei universale, “Connecting Minds, Creating the Future”, prin intermediul limbajului universal al muzicii.

Interpretul său principal este Hussain Al Jassmi, unul dintre cei mai importanţi artişti din Emiratele Arabe Unite şi ambasador al Expo 2020 Dubai, acompaniat de tânăra cântăreaţă de 21 de ani Almas, inclusă de platforma de streaming muzical Spotify pe lista celor mai talentate cântăreţe din Orientul Mijlociu, precum şi de cântăreaţa americano-libaneză Mayssa Karaa, care este directorul artistic al orchestrei oficiale a expoziţiei, Orchestra Firdaus, alcătuită exclusiv din femei.

“Expoziţia Universală îi reuneşte pe oameni, iar noi suntem bucuroşi să primim printre noi o colecţie de talente incredibile care şi-au împrumutat vocile pentru a înregistra cântecul oficial al Expo 2020 Dubai – ce combină trecutul, prezentul şi viitorul şi ne oferă tuturor o sursă de inspiraţie. Peste mai puţin de 10 zile, aşteptăm cu nerăbdare ca lumea întreagă să vină la noi şi dorim să creăm amintiri unice pentru milioane de vizitatori”, a declarat Marjan Faraidooni, Chief Experience Officer al evenimentului.

Cântăreţul Hussain Al Jassmi a adăugat: “Cântecul 'This Is Our Time' este un omagiu adus Emiratelor Arabe Unite pentru tot ceea ce a fost această ţară în trecut, este în prezent şi va realiza în anii care vor urma. Este un cântec despre mândrie, credinţă şi unitate, iar eu sper că va aduce un zâmbet pe chipurile tuturor celor care îl vor asculta, indiferent de locul din lume în care se află. Să faci parte dintr-un eveniment legendar pentru istoria Emiratelor Arabe Unite reprezintă o experienţă extrem de interesantă şi plină de satisfacţii”.

“Sunt mândră că sunt cetăţean al Emiratelor Arabe Unite şi că joc un rol într-un eveniment care va rămâne pentru totdeauna o parte din istoria ţării mele. Acest cântec este o întruchipare a speranţei şi a credinţei că această colaborare va construi un viitor mai bun pentru noi toţi”, a declarat cântăreaţa Almas.

Cântăreaţa Mayssa Karaa a făcut următoarea declaraţie: “Este o adevărată onoare să colaborez la cântecul 'This Is Our Time' cu astfel de talente fenomenale ale muzicii arabe. Expo 2020 Dubai reprezintă un moment important pentru întreaga regiune arabă şi pentru arabii din celelalte părţi ale lumii. Prin acest cântec, sper că îi vom inspira pe oamenii de toate vârstele şi din toate categoriile sociale să îşi urmeze visurile – posibilităţile sunt nelimitate”.

Expo 2020 Dubai, unul dintre primele mega-evenimente globale organizate după declanşarea pandemiei de COVID-19, se va desfăşura în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022. Organizatorii invită milioane de vizitatori să li se alăture în cadrul acestui eveniment programat pe durata a şase luni pentru a construi împreună o lume nouă, printr-o veritabilă celebrare a creativităţii umane, inovaţiei, progresului şi culturii, în care muzica va reprezenta o forţă unificatoare şi înălţătoare. AGERPRES/(AS – autor: Florin Bădescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)