VIDEO Expo 2020 Dubai/Slovenia: Vizitatorii pavilionului sloven vor primi gratuit o operă digitală (NFT)

294
La pavilionul Sloveniei, din cadrul Expoziţiei Universale de la Dubai, vizitatorii vor primi gratuit un jeton/ token nefungibil, sub formă de operă de artă digitală (NFT), în cadrul campaniei sale de promovare ca destinaţie turistică şi de centru al tehnologiei de vârf, relatează EFE.

“Slovenia va fi prima ţară din lume care va emite propriul activ digital criptografic unic, pentru a-şi promova succesele economice şi destinaţiile sale turistice”, a informat Ministerul Dezvoltării Economice şi Tehnologiei din această ţară.
 

Prin această iniţiativă, guvernul sloven vrea să prezinte ţara ca destinaţie “inovatoare, digitală şi inteligentă”, pionieră a tehnologiei blockchain, cel mai recent trend în acest domeniu, care câştigă rapid teren.

“Dorim în acest fel să plasăm Slovenia pe harta statelor digitale cele mai progresiste, care înţeleg dezvoltarea tehnologiei blockchain”, potrivit autorităţilor slovene.

Un jeton nefungibil permite crearea unui certificat digital, care reprezintă un bun unic. Astfel de jetoane se pot ataşa aproape la orice – o fotografie, un videoclip, o înregistrare audio, obiecte digitale de colecţie etc. – ca dovezi de autenticitate pentru conţinutul digital care poate fi deţinut, cumpărat, vândut, tranzacţionat, iar istoricul tranzacţiilor este perfect verificabil pe Internet.

NFT emise de Slovenia reprezintă o colecţie de opere digitale 3D unice şi fotografii panoramice de înaltă rezoluţie.

Vizitatorii care se vor plimba prin pavilionul sloven de la Expo Dubai, deschisă între 1 octombrie şi 31 martie, vor primi gratuit un NFT.

Slovenia s-a promovat în ultimii ani ca centru de activităţi blockchain şi criptomonede.

Mica ţară de 2 milioane de locuitori este, totodată, unul dintre cei 21 de parteneri ai Uniunii Europene care în aprilie 2018 au înfiinţat European Blockchain Partnership (EBP). AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Gabriela Badea) 

 

* Sursa foto: Slovenia at Expo / Facebook.com