VIDEO Fotbal: Cluburile din Liga I, obligate să efectueze 3 teste pentru COVID-19 în cantonamente

33
Cluburile din Liga I, care îşi vor relua pregătirea centralizată după 15 mai, vor fi obligate să efectueze câte 3 teste pentru COVID-19 fotbaliştilor, la intrarea în baza de antrenament, în ziua a 7-a şi a 14-a, a anunţat, miercuri, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

 

"Nu este nevoie de un protocol semnat cu fiecare federaţie în parte, am avut reprezentanţi din partea multor federaţii. Cu cei de la fotbal am avut un dialog consistent, au fost practic cei mai insistenţi reprezentanţi ai disciplinelor sportive pentru reluarea competiţiilor. În momentul de faţă şi-au asumat acele condiţii. Sunt câteva modificări pe care le-am făcut în urma dialogului cu FRF şi LPF. Probabil că după data de 15 cluburile din Liga I îşi vor relua antrenamentele. Modificările pe care le-am făcut ţin de introducerea testului pentru COVID-19, de trei ori, la intrarea în cantonament, în ziua a 7-a şi a 14-a", a declarat Ionuţ Stroe într-o conferinţă de presă.

Faţă de recomandările făcute de MTS prin ordin de ministru la începutul lunii, conform noilor reguli echipele de fotbal îşi vor putea relua antrenamentele chiar dacă nu au unităţi de cazare în cadrul bazelor sportive, aşa cu era stipulat până acum: "Şi am stabilit reguli care ţin de transportul de la cazare până la baza de antrenament, pentru că am înţeles că nu toţi aveau cazare în acelaşi loc. Normele actuale spun clar că trebuie să rămână în cantonament, dacă situaţia ne va permite putem relaxa aceste măsuri, dar după cele 14 zile rămân în cantonament acolo. Eu înţeleg foarte multe dintre îngrijorările organizatorilor de competiţii şi ale cluburilor şi situaţiile de ordin financiar, dar în primul rând trebuie să avem grijă de siguranţă celor implicaţi. Dacă lucrurile evoluează normal, putem relaxa aceste măsuri. Nu văd în momentul de faţă niciun motiv de a dramatiza situaţia că o echipă face un cantonament de o lună de zile. Ei au spus că au nevoie de patru săptămâni de cantonament pentru a fi apţi din punct de vedere fizic să reia o eventuală competiţie".

Pentru reluarea antrenamentelor, echipele din Liga I vor fi nevoite să intre în cantonamente centralizate cu regim închis, aceleaşi condiţii fiind valabile şi după reluarea competiţiei. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că intenţionează să reia actuala ediţie a campionatului Ligii I în weekend-ul 13-14 iunie. AGERPRES (A -autor: Adrian Ţone, , imagine: MTS, redactare video: Marilena Gheorghiță, montaj: Andrei Cârlan, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

 

Citiţi şi:

 

* VIDEO MTS: Condiţiile pentru reluarea antrenamentelor în cazul sporturilor individuale în aer liber 

 

* VIDEO Ionuţ Stroe (MTS): E devreme să vorbim despre redeschiderea competiţiilor

 

* VIDEO Ionuţ Stroe (MTS): Sănătatea copiilor este esenţială, nu îi putem chema în mod colectiv la sport

 

* VIDEO Sporturile de contact şi cele practicate în spaţiu închis au un risc epidemiologic ridicat, afirmă ministrul Ionuţ Stroe

 

* VIDEO Fotbal/Coronavirus: Ministrul Ionuţ Stroe avansează ideea reluării Ligii I între 15 şi 20 iunie