VIDEO ISU Teleorman: Rupere de nori în Zimnicea; inundaţii în mai multe locuinţe şi pe străzi

4
O ploaie puternică a provocat, marţi, în mai puţin de o oră, inundaţii în mai multe locuinţe şi pe străzile din Zimnicea, informează ISU Teleorman.

 

"Rupere de nori în oraşul Zimnicea. În mai puţin de o oră, în oraşul Zimnicea, precipitaţiile au fost abundente, producând la nivel local inundaţii. Alertaţi pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, în sprijinul cetăţenilor s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detaşamentului Zimnicea, reprezentanţii Apa Serv şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zimnicea, cu motopompele din dotare", precizează ISU Teleorman.

Astfel, pe strada Vlad Ţepeş, un cetăţean a rămas blocat cu autoturismul în mijlocul apei, acesta fiind ajutat de pompieri, care l-au tractat cu autospeciala de stingere într-o zonă de siguranţă.

"Pe str. Biruinţei, un echipaj de pompieri a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie; pe str. Romană, o familie a solicitat intervenţia pompierilor deoarece apa i-a intrat în locuinţă; pe str. Apusului, pentru evacuarea apei dintr-o curte a acţionat personalul Apa Serv Zimnicea; pe str. Speranţei, o familie care avea curtea plină cu apă, cu pericol de a ajunge la casa de locuit, a fost ajutată de pompierii militari zimniceni cu o motopompă şi o maşină de lucru cu apă şi spumă; pe str. Agricultori, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie au intervenit angajaţii Apa Serv Zimnicea; membrii SVSU Zimnicea au intervenit rapid pentru evacuarea apei dintr-o curte de pe str. Meşteşugari; pe str. Cuza Vodă, membrii SVSU au trimis un al doilea echipaj, cu o motopompă, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie", precizează ISU Teleorman. AGERPRES/(AS-Cornelia Dumitru, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)