VIDEO | Klaus Iohannis, despre anticipate: „Este imposibil de gestionat un an întreg cu această mare majoritate pesedistă în Parlament”

52

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat, miercuri, la Palatul Cotroceni,de ce este nevoie să se organizeze cât mai repede alegeri anticipate.

https://youtu.be/tdwfJuzjrK8

Şeful statului a fost întrebat dacă are vreo preferinţă în privinţa variantelor de declanşare a alegerilor anticipate. "Pot să vă spun că am o variantă preferată, care este alegeri anticipate. Vom ajunge la această soluţie, şi atunci veţi vedea, foarte pe concret, cum se va realiza", a spus el.

Klaus Iohannis a precizat că alegerile anticipate se impun dintr-un motiv clar şi simplu: "Am avut în 20219 alegeri europarlamentare care au fost câştigate net de PNL şi pierdute de PSD. Am avut alegeri prezidenţiale, care au fost net câştigate de mine, ca şi candidat al PNL, şi au fost clar pierdute de PSD. Toate, dar absolut toate sondajele din ultima vreme arată că românii îşi doresc o schimbare, inclusiv în Prlament".

Potrivit lui Iohannis, "românii îşi doresc ca PSD să plece de la putere".

"Trebuie să fim foarte realişti, am câştigat europarlamentarele, prezidenţialele, însă, în Parlament, sunt tot aceeaşi parlamentari care au fost aleşi în 2016. PSD-ul are un număr foarte mare de parlamentari şi PSD-ul nu doreşte să lase puterea din mână şi, atunci, este natural, în această situaţie, în care românii îşi doresc o schimbare, să purcedem cât mai repede la alegeri parlamentare", a mai declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a continuat:"După părarea mea, este imposibil de gestionat un an întreg cu această mare majoritate pesedistă în Parlament, în condiţiile în care încă de anul trecut, românii au spus clar: <".

Potrivit preşedintelui, "semnalele date de români sunt evidente şi alegerile trebuie făcute cu cât mai repede, cu atât mai bine".

"Nu se intră în nicio criză politică, se intră într-o procedură care face ca români să îşi poată exprima votul şi pentru parlamentare", a mai spus el.

Şeful statului a menţionat că, în cazul anticipatelor, vor exista consultări normale şi formale, cu toate partidele.

Întrebat dacă merită să se organizeze alegeri anticipate, cu câteva luni înainte de alegerile la termen, preşedintele a spus: "Merită, fiindcă este vorba de un an întreg".

" Ele ( alegerile nr) vor avea lco la sfârşitul lui noiembrie, vorbim despre un an de zile în care dacă ne mişcăm bine putem avea alegeri anticipate şi putem face exact ceea ce vor românii, să avem o nouă majoritate şi să venim cu soluţii în interesul românilor", a spus el.