VIDEO Nicolae Ciucă, întâlnire cu reprezentanţii Comitetului Economiei Germane: Interesul companiilor germane pentru investiții în România este în creștere

75

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire cu reprezentanții Comitetului Economiei Germane pentru Europa de Est, joi, 16 iunie, la Palatul Victoria. Oficialii germani au susținut că interesul companiilor din țara lor pentru investiții în România este în continuă creștere, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Membrii delegației germane, cât și reprezentanții Guvernului au reiterat aprecierea față de colaborarea economică dintre cele două țări, schimburile comerciale româno-germane atingând un prag istoric de 33 de miliarde de euro în ultimul an.

„România oferă toate premisele necesare pentru susținerea investițiilor cu capital autohton și străin, având în vedere conflictul armat din Ucraina și creșterea inflației”, a transmis Guvernul.

Mai mult, la întâlnire s-a discutat și despre integrarea tinerilor pe piața muncii, tranziția către o energie verde, securitatea flancului estic și digitalizarea administrației publice.

„Reducerea birocrației și digitalizarea instituțiilor publice sunt obiective principale ale acestui Guvern, iar mediul de afaceri este încurajat să participe la realizarea acestor proiecte. Totodată, Guvernul României acționează direct pentru refacerea lanțurilor de aprovizionare și asigurarea securității alimentare”, a precizat prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul VIDEO Nicolae Ciucă, întâlnire cu reprezentanţii Comitetului Economiei Germane: Interesul companiilor germane pentru investiții în România este în creștere apare prima dată în Main News.

Source: New feed