VIDEO. Noile AUTOBUZE ale CT BUS AU INTRAT ÎN CIRCULAȚIE, în Constanța!

185

VIDEO. Noile AUTOBUZE ale CT BUS AU INTRAT ÎN CIRCULAȚIE, în Constanța!

Constănțenii vor călători, începând de luni, 7 ianuarie a.c., în noile autobuze achiziționate de Primăria Constanța pentru CT Bus, compania de transport public a municipiului (fosta Regie Autonomă de Transport în Comun).

Reamintim că 20 dintre autobuzele ISUZU achiziționate de Primăria Constanța au ajuns la malul mării în ultima zi a lunii noiembrie 2018, fiind prezentate constănțenilor în cadrul festivităților prilejuite de Ziua Marii Uniri, pe 1 decembrie 2018.

„Constănțenii se vor simți în noile autobuze precum în limuzină”, afirma la acea dată primarul Decebal Făgădău. Dotările noilor autobuze sunt, într-adevăr, de remarcat: sistem de numărare a pasagerilor la fiecare ușă, astfel încă RATC și viitoarea firmă pe acțiuni CT BUS să știe când trebuie suplimentat numărul vehiculelor de pe traseu; camere de supraveghere în autobuze; prize pentru ca cei care călătoresc să-și poată încărca telefoanele sau tabletele; acces la internet wi-fi; podele realizate dintr-un material asemănător celui folosit în clinicile medicale; sistem GPS prin care reprezentanții RATC vor știi la orice oră unde se află autobuzele, dar și un sistem prin care călătorii vor putea vedea, în timp real, pe un ecran montat în autobuz, unde se află, pe ce traseu și cât mai este până la stația următoare.

Iar pentru a încerca să asigure păstrarea în bune condiții a noilor autobuze, primarul Decebal Făgădău a anunțat că pe acestea se vor afla și polițiști locali, care le vor „explica” călătorilor de ce trebuie să păstreze vehiculele în bună stare.

Cele 20 de autobuze au fost împărțite pe principalele linii, iar până la vară, în flota regiei de transport în comun vor intra toate cele 104 autobuze. În plus, după cum a afirmat Bogdan Niță, directorul RATC, pe lângă cele peste o sută de autobuze, se fac deja demersuri pentru achiziționarea a 68 de autobuze electrice.

F.B.

Citește și:

DE AZI, autobuzele noi de la ISUZU pot ieşi pe traseu! Au fost transmise în administrarea RATC

Făgădău a prezentat noile autobuze: „Constănțenii se vor simți ca în limuzină.“ VIDEO