VIDEO Premierul a cerut Ministerului Economiei să facă publică sinteza controalelor făcute de ANPC în sistemul bancar

243

Premierul Mihai Tudose a solicitat, miercuri, ca Ministerul Economiei să facă publică sinteza acțiunilor de control făcute de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în sistemul bancar.

23101628-bf4a-495d-8b3a-50e87ac27fca

"Și o rugăminte mare către Ministerul Economiei, domnul secretar de stat. La mine a ajuns o sinteză a acțiunilor de control făcută de ANPC în sistemul bancar. Dat fiind faptul că ANPC este în coordonarea dumneavoastră, vreau ca acest raport să fie pe site, public", i-a spus premierul Tudose secretarului de stat Petre Iulian Nicolescu, la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Șeful Executivului a subliniat că nu este "nimic secret". "De asta l-a făcut, ca să știm ce e acolo, da? Nu l-am citit, recunosc, dar, dacă e așa de gros și frumos, cred că va fi o lectură interesantă pentru toată lumea, că nu-i de uz intern", a punctat Tudose.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cerban, editor: Cristina Tatu, imagine: Marian Vlăduț, grafician: Andrei Cârlan, redactor-video: Mihuț Năstăsache, editor online: Simona Aruștei)