VIDEO Sporturile de contact şi cele practicate în spaţiu închis au un risc epidemiologic ridicat, afirmă ministrul Ionuţ Stroe

29
Sporturile de contact şi cele practicate în spaţii închise au un risc epidemiologic ridicat şi nu este posibilă în acest moment redeschiderea lor, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

 

"Ceea ce nu va fi încă posibil în acest moment, dar ne dorim să se întâmple cât de curând, este repornirea sporturilor în sală, practicate în spaţiu închis, a sporturilor de contact sau în grup. Acestea reprezintă un risc epidemiologic ridicat şi au un risc major de îmbolnăvire a sportivilor sau a celor care lucrează cu ei. Dacă un club îşi asumă regimul de cantonament în izolare, atunci poate face antrenamente, dacă nu, reevaluăm din două în două săptămâni şi sperăm curând să putem redeschide şi aceste sporturi. De exemplu un practicant de arte marţiale nu îşi poate relua pregătirea, dar respectând distanţarea socială, poate să facă pregătire fizică individuală într-un spaţiu deschis. Antrenamentele de grup nu sunt deocamdată permise, dar sperăm a fi reluate la o dată ulterioară", a declarat Stroe.

El a precizat că sportivii şi angajaţii care activează în aceste discipline vor beneficia de şomaj tehnic şi după încetarea stării de urgenţă: "Voi susţine menţinerea pentru sporturile care nu îşi vor desfăşura activitatea menţinerea şomajului tehnic. În noile acte normative, acest şomaj tehnic va continua pentru cei care au activitate suspendată".

Stroe a afirmat că în cazul activităţilor recreative, măsurile de prevenţie vor fi luate la nivelul Guvernului.

"La nivelul competiţiilor cu caracter recreativ, vorbim de sporturile de masă, de mers la sală sau alergare, se vor aplica măsuri speciale de către Guvern, pentru că au caracter comercial mai degrabă. Ieri am avut discuţii cu cei de la nataţie, de la polo şi triatlon şi am convenit că va redeschide bazinele în mod etapizat şi o să permitem şi celor care folosesc bazinele să practice acest sport. Nu mă refer la activitatea recreativă de a merge la ştrand, acesta vor fi reglementate de guvern", a mai spus el.

Ministerul Tineretului şi Sportului a emis o serie de condiţii pentru reluarea sporturilor individuale în aer liber, care pot fi practicate de către sportivi şi publicul larg, prezentate de Ionuţ Stroe în cadrul unei conferinţe de presă. AGERPRES (A -autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, imagine: MTS, redactare video: Marilena Gheorghiþã, montaj: Andrei Cârlan, editor online: Anda Badea)

 

Citiţi şi:

 

* VIDEO MTS: Condiţiile pentru reluarea antrenamentelor în cazul sporturilor individuale în aer liber 

 

* VIDEO Ionuţ Stroe (MTS): E devreme să vorbim despre redeschiderea competiţiilor

 

* VIDEO Ionuţ Stroe (MTS): Sănătatea copiilor este esenţială, nu îi putem chema în mod colectiv la sport

 

* VIDEO Fotbal/Coronavirus: Ministrul Ionuţ Stroe avansează ideea reluării Ligii I între 15 şi 20 iunie

 

*  VIDEO Fotbal: Cluburile din Liga I, obligate să efectueze 3 teste pentru COVID-19 în cantonamente