VIDEO SUA: Joe Biden, inoculat cu a doua doză de vaccin împotriva COVID-19

8
Preşedintele ales Joe Biden a fost inoculat luni, în direct la televiziune, cu a doua doză de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19, într-un spital din Delaware, relatează AFP şi Reuters.

"Prioritatea mea numărul unu este de a face în aşa fel încât vaccinul să fie injectat în braţele oamenilor cât de rapid posibil", a declarat cu acest prilej viitorul preşedinte democrat.

Foto: (c) Tom Brenner / REUTERS

Joe Biden a fost injectat cu prima doză de vaccin pe 21 decembrie, o inoculare care a fost şi ea transmisă în direct la televiziune pentru a încuraja populaţia să se vaccineze.

Peste 374.000 de persoane au murit de noul coronavirus în SUA şi Joe Biden a calificat drept "mascaradă" distribuţia vaccinurilor organizată de guvernul preşedintelui la final de mandat Donald Trump.

Numai 8,9 milioane de americani au primit prima injecţie împotriva COVID-19, mult sub numărul de 20 de milioane care ar fi trebuit iniţial vaccinaţi împotriva COVID-19 până la sfârşitul lui 2020. Până în prezent, circa 25,4 milioane de doze au fost distribuite la nivel naţional, ceea ce ilustrează provocarea logistică a acestei operaţiuni.

Foto: (c) Tom Brenner / REUTERS

Joe Biden, care urmează să prezinte joi planul său de accelerare a campaniei de vaccinare în SUA, s-a declarat favorabil unei distribuiri imediate a tuturor dozelor disponibile, în loc ca jumătate din doze să fie păstrate pentru inocularea celei de a doua doze.

Eliminând obligaţia de a păstra jumătate din vaccinuri, autorităţile americane speră să crească numărul persoanelor care vor putea primi vaccinul rapid, notează AFP. AGERPRES/(AS - editor: Florin Ştefan, editor online: Gabriela Badea)