VIDEO Turcan: Avem în avizare un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede stimularea angajatorilor pentru a atrage angajaţi sezonieri

2
Ministerul Muncii are în momentul de faţă în avizare un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede stimularea angajatorilor pentru a atrage angajaţi sezonieri, a anunţat, miercuri, ministrul Raluca Turcan, după şedinţa de guvern.

"Noi avem în momentul de faţă în avizare un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede stimularea angajatorilor pentru a atrage angajaţi sezonieri astfel încât să încercăm să răspundem unei probleme de lipsă de forţă de muncă pentru anumite activităţi: HoReCa, construcţii, turism. De asemenea, pe partea de agenţii, agricultură. Şi atunci, proiecţia pe care noi am facut-o pentru această ordonanţă pleacă de la fondurile accesate şi beneficiarii pe care i-am avut anul trecut cu această măsură şi care s-au ridicat la un număr de 10.000. Dacă vor fi mai multe solicitări evident că vom suplimenta. De altfel, aşa acum a afirmat şi premierul, Ministerul Muncii are de acoperit o serie de cheltuieli neprevăzute pe plata măsurilor active care evident anul acesta au fost proiectate raportat la nivelul anului trecut, însă este foarte posibil ca ele să aibă valori diferite", a spus Raluca Turcan.

 

Ea a menţionat că este vorba de 10.000 de beneficiari ca titulari de loc de muncă pe perioadă determinată susţinută pentru angajator.

Ministrul Muncii a adăugat că actul este în avizare, dar a lăsat să se înţeleagă că se va alica de la 1 iulie.

De asemenea, Turcan a precizat că este o măsură decontabilă prin programul SURE. AGERPRES/(AS - autor: George Bănciulea, editor: Mariana Nica, editor online: Ady Ivaşcu)