VIDEO UPDATE Dragnea: L-am rugat pe premier să prezinte o listă de obiective strategice de importanță națională

443

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunțat sâmbătă că l-a rugat pe premierul Mihai Tudose să prezinte, dacă va reuși, săptămâna viitoare, o listă de obiective strategice de importanță națională.

00e14e75-f4a2-44da-8885-1db195a828de

"Despre proiectele mari din România — l-am rugat pe primul ministru ca săptămâna următoare, dacă reușește să finalizeze, să stabilească o listă de obiective strategice de importanță națională în domeniul agriculturii, sănătății, infrastructurii, educației, cercetării. Va fi stabilită și aprobată această listă, sperăm să găsim înțelegere la toate forțele politice pentru a fi de acord cu această listă — să fie o listă de obiective strategice de importanță națională pentru care să începem finanțarea și execuția și să fie dusă la capăt", a declarat Dragnea la finalul Comitetului Executiv Național al PSD, care a avut loc la Năvodari.

O temă importantă a discuțiilor a vizat infrastructura.

"Am discutat de asemenea despre autostrăzi, despre modul prin care aceste investiții majore pe care le așteaptă toată societatea românească să fie realizate într-un termen rezonabil. (…) Am discutat cu premierul și ministrul Transporturilor despre autostrada de pe Valea Prahovei, pe lângă celelalte autostrăzi. Există un proiect mai vechi, care are și avizele de mediu, este vorba de București-Ploiești-Brașov. Autostrada Comarnic-Brașov nu implică și autostradă între Ploiești și Comarnic. Și premierul a stabilit cu ministrul Transporturilor ca săptămâna următoare să ne prezinte dacă asta poate să fie o opțiune mult mai bună și mult mai rapidă, în așa fel încât să avem o autostradă București până la Brașov, nu întreruptă între Ploiești și Comarnic", a detaliat președintele PSD.

Liviu Dragnea a anunțat totodată că premierul a prezentat, de asemenea, stadiul programului de guvernare.

"Am constatat cu satisfacție că (…) astăzi suntem într-o situație foarte bună, doar 14% din măsurile din programul de guvernare sunt nefinalizate ca și realizare, sunt în curs. La sfârșitul lunii septembrie toate prevederile din programul de guvernare vor fi aduse la termen așa încât anul 2017 să fie încheiat cu respectarea măsurilor și acțiunilor care sunt prevăzute acolo", a arătat liderul Camerei.

El a amintit că s-a discutat despre înființarea Casei române de comerț — o companie importantă care va ajuta foarte mult producătorii români.

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Matei, editor: Oana Popescu, imagine: Alfred Schupler, grafician: Liliana Iordan, editor online: Adrian Dădârlat)