VIDEO UPDATE Premierul Tudose: Autostrada Brașov-București, Tarom și Aeroporturi București pot fi declarate proiecte naționale de importanță strategică

745

Premierul Mihai Tudose a declarat sâmbătă seara, la finalul ședinței CExN al PSD, că autostrada Brașov-București, compania Tarom și Compania Națională Aeroporturi București ar putea fi declarate proiecte naționale de importanță strategică, de care Guvernul să se ocupe cu celeritate.

49f28b14-03f9-4df8-9877-87d733412ff9

El a afirmat că autostrada Brașov-București se va realiza cu fonduri de la Ministerul Transporturilor, iar construcția la tronsoanele pentru care există avize de mediu ar putea fi demarată, întrucât există bani în buget.

"În ceea ce privește povestea eternă a României din ultimii zeci de ani, autostrada Brașov-București, e vorba de Brașov-București, fiindcă nici măcar București-Ploiești nu este terminată, capătul dintre București începe de undeva din aer, ne gândim serios dacă acest mare proiect poate fi declarat proiect național de importanță strategică. Se va face cu bani din buget, banii sunt în bugetul Ministerul Transporturilor, și să demarăm cât de repede cu putință mai ales că există niște bucăți desenate, cu avize de mediu luate, adică putem începe efectiv construcția pe acest tronson", a precizat premierul Mihai Tudose într-o conferință de presă, la finalul Comitetului Executiv Național al PSD unde au fost prezenți și membrii cabinetului.

Potrivit premierului Tudose, și Tarom și Compania Națională Aeroporturi București ar putea fi declarate de importanță strategică, fiind două companii fanion ale României și "poartă de intrare" în țară.

"La fel Taromul și Aeroporturi București. Acolo lucrurile stau incredibil. Sunt contracte din 2005, unele nefinalizate, cu diverse firme care pur și simplu au plecat. Și așa cum am mai spus, sunt două companii fanion ale României, sunt poartă de intrare în România, sunt embleme ale României și nu se poate ca lucrurile să continue așa. Și pe acestea două intenționăm să le declarăm de importanță strategică națională și să ne putem ocupa cu mare celeritate de aceste două proiecte, de aceste două companii", a mai afirmat Mihai Tudose.

AGERPRES/(A — autor: Maria Mitrică, editor: Oana Popescu, imagine: Alfred Schupler, grafician: Liliana Iordan, editor online: Adrian Dădârlat)