VIDEO UPDATE Prinții William și Harry i-au adus un omagiu mamei lor, la 20 de ani de la moartea prințesei Diana

273

Prinții William și Harry i-au adus miercuri un omagiu mamei lor, prințesa Diana, într-o grădină albă concepută special la palatul Kensington pentru comemorarea a 20 de ani de la moartea ei, relatează DPA.

cf3af18d-df3b-4e6c-b101-ed15ea231612

Prințul William, prințul Harry și Kate — soția prințului William — s-au întâlnit cu Sean Harkin, designerul grădinii temporare de la Palatul Kensington, unde prințesa Diana a locuit împreună cu fostul ei soț, prințul Charles, și cu copiii lor.

Ei s-au întâlnit cu acest prilej și cu Graham Dillmore, un grădinar care s-a împrietenit cu Diana pe când lucra în grădinile de la Kensington, a anunțat Palatul Kensington într-un comunicat.

Reprezentanții mai multor organizații caritabile susținute de Diana au participat la eveniment, printre care și London's Great Ormond Street Hospital, National Aids Trust, Leprosy Mission, Landmine Survivors' Network și Baletul național englez.

"Angajamentul de astăzi va reprezenta un prilej pentru duce (William) și prințul Harry să aducă un omagiu public mamei lor și tuturor lucrurilor pe care ea le-a realizat", au transmis reprezentanții Palatului Kensington.

Grădina albă provizorie, care este deschisă publicului, respectă o tradiție "de a crea spații pașnice și contemplative în care vizitatorii pot reflecta", în care vor putea fi admirați trandafiri albi, crini, gladiole și flori din specia Cosmos bipinnatus, precizează același comunicat.

Lady Diana Spencer, cunoscută publicului și cu apelativul "regina inimilor", avea 36 de ani atunci când ea și partenerul ei de viață, magnatul Dodi al-Fayed, au murit într-un accident de automobil la Paris, pe 31 august 1997.

Înainte de evenimentul de miercuri, prințul William, în vârstă 35 de ani, și prințul Harry, în vârstă de 32 de ani, au acordat interviuri în presa britanică în care au vorbit despre ceea ce a însemnat prințesa Diana pentru ei și impactul pe care moartea acesteia l-a avut asupra copilăriei lor.

Nu vor fi organizate alte evenimente regale pentru a marca comemorarea a 20 de ani de la moartea prințesei Diana, joi, notează DPA.

Grădina albă este unul dintre cele patru locuri special amenajate în Londra pentru a o omagia pe prințesa Diana. Celelalte trei sunt un loc de joacă aflat tot în grădinile de la palatul Kensignton, o fântână memorială în Hyde Park și o alee care îi este dedicată și care are ca punct terminus parcul St. James.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Florin Bădescu, editor: Andrei Cârlan, editor online: Daniela Juncu)