VIDEO UPDATE Tudose, în vizită la TAROM și Aeroportul București: Sunt două companii care trebuie să rămână un simbol al României

267

TAROM și Compania Națională Aeroporturi București trebuie să rămână un simbol al României, a afirmat premierul Mihai Tudose, joi, după o vizită la cele două societăți.

81978580-46ef-4350-9bab-9250427fb9ff

"N-am venit neapărat să verific, am venit la două companii care sunt și trebuie să rămână un simbol al României. Și aeroportul, și compania TAROM sunt ca interfață pentru oricine vine în România și își formează o primă imagine. Am venit să văd care sunt într-adevăr și problemele reale ale celor două companii, să vedem în ce măsură Guvernul poate interveni și ajuta cele două companii", a declarat Tudose.

Șeful Executivului a precizat că există disponibilitatea celor două societăți de a restructura și de a duce partea de management la alt nivel.

"Am vorbit atât cu domnul director de la aeroport, cât și cu conducerea interimară a TAROM, înțeleg că planurile sunt bune, există dorință de muncă, există și disponibilitatea personalului din conducerea celor două societăți de a restructura și de a duce partea de management la alt nivel. Le urez succes și i-am asigurat de tot sprijinul guvernamental", a spus Tudose.

Întrebat care sunt problemele TAROM, premierul a răspuns: "Sunt foarte multe. Cineva din echipa care mă însoțește a avut o remarcă foarte tristă: 'parcă până acum n-au avut conducere'. Ăsta e adevărul".

* Premierul Tudose în vizită la TAROM

Premierul Mihai Tudose a ajuns joi la sediul TAROM.

Vizita prim-ministrului la TAROM are loc după ce, pe 18 august, Tudose i-a atras atenția ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, cu privire la pierderile înregistrate de compania TAROM și i-a cerut explicații acestuia pe tema lipsei de control din partea reprezentanților ministerului privind șantierele de construcție a autostrăzilor. Prim-ministrul i-a transmis ministrului că pe subiectul TAROM va avea o "discuție personală" cu el și cu managerul TAROM.

Două zile mai târziu, Corpul de control al premierului începea verificări la TAROM și la Compania Națională de Investiții.

Pe 21 august, Consiliul de Administrație al TAROM a luat act de demisia lui Eugen Davidoiu din funcția de director general provizoriu și l-a desemnat pe Florin Susanu pentru a prelua această funcție, cu un contract de mandat de o lună.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Andreea Rotaru, imagine: Cătălin Soci, grafician: Andrei Cârlan, redactor-video: Mihuț Năstăsache, editor online: Gabriela Badea)