Viorica Dăncilă, dezvăluiri despre moţiunea de cenzură care i-a picat Guvernul și trădarea de la alegerile prezidențiale

197

Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat joi, 9 iunie, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că nu s-a aşteptat ca moţiunea de cenzură să treacă şi a precizat că Marcel Ciolacu a venit la ea în birou, cu o zi înainte de vot şi i-a arătat, matematic, că nu are cum să treacă moţiunea prin care a picat Guvernul Dăncilă. De asemenea, a susținut că la alegerile prezidențiale a fost trădată de propriul partid.

„Nu m-am aşteptat ca moţiunea de cenzură să treacă, pentru că aveam majoritate cu PSD, chiar dacă ALDE vota împotrivă. Cu o zi înainte, domnul Ciolacu a venit la mine în birou la Palatul Victoria şi mi-a arătat, matematic, că nu are cum să treacă moţiunea. A venit cu lista, matematic. Dimineaţa am fost informată că, de fapt, cei care au votat împotriva Guvernului o parte au stat la domnul Ciolacu în birou. Am aflat dimineaţa, bănuiam, ştiam că se pregătesc de trădare ştiam că se întâlnesc la domnul Ciolacu în birou”, a spus Dăncilă.

Ea a precizat că mulţi i-au spus că „a creat un pol de putere care se va întoarce împotriva sa”.

„Nu eu l-am propus preşedintele Camerei Deputaţilor? Tocmai pentru a face o echipă mai unită, ştiam că este mai distant, am adus-o pe dna Firea preşedintă la Bucureşti, domnul Ciolacu a fost numit preşedintele Camerei, pe domnul Stănescu l-am adus înapoi în echipa de conducere. Efectiv, am încercat să ţin echipa unită”, a spus ea.

Viorica Dăncilă a mai afirmat că a fost trădată la prezidenţiale de propriul partid.

„Ştiam între turul unul şi doi, s-au făcut eforturi din partea unor colegi să nu intru în turul doi, am fost acuzată că nu trebuia să intru în turul doi. Unul dintre ei este secretarul general al PSD (Paul Stănescu, n. red.), preşedintele partidului de acum (Marcel Ciolacu – n.red.). Au fost judeţe în care erau sunaţi primarii, să dea jos bannerele cu Viorica Dăncilă, să nu mai pună afişe cu Viorica Dăncilă. Ştiam lucrurile acestea, am decis să merg mai departe, pentru că nu voiam să dezamăgesc oamenii care aveau încredere în mine şi votanţii de stânga”, a spus ea.

Întrebată cine îşi mai dorea să candideze la prezidenţiale, Dăncilă a spus că „atunci au fost mai mulţi – şi doamna Firea, şi domnul Teodorovici, domnul Tăriceanu, dar PSD trebuia să meargă cu propriul candidat şi a ales să îşi asume acest lucru”.

Despre Marcel Ciolacu, Viorica Dăncilă a mai spus că „este convinsă că o să îl vedem tot pe domnul Ciolacu candidat la prezidenţiale”.

„Îi vedem PR-ul. De ce această publicitate? Domnul Ciolacu singur în biserică, când ia masa cu fiul, e clar că este PR”, a comentat ea.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Viorica Dăncilă, dezvăluiri despre moţiunea de cenzură care i-a picat Guvernul și trădarea de la alegerile prezidențiale apare prima dată în Main News.

Source: New feed