Woody Allen: Criticile faţă de Trump au generat cea mai bună satiră din ultimii ani

22
Cineastul american Woody Allen a afirmat marţi că preşedintele american Donald Trump a generat cel mai bun umor din ultimii ani în Statele Unite, potrivit AFP.

"Au existat atât de multe critici şi acuzaţii (la adresa administraţiei Trump), încât acest lucru a generat cea mai bună şi cea mai creativă satiră din ultimii ani în Statele Unite", a declarat Woody Allen, cu ocazia unei conferinţe de presă desfăşurate la San Sebastian, în nordul Spaniei, unde cineastul va filma viitoarea sa producţie.

"Câteodată, încordarea şi evenimentele dificile îi fac pe oamenii să râdă mai uşor", a adăugat cineastul newyorkez în vârstă de 83 de ani, realizatorul a peste 50 de filme de-a lungul carierei sale.

"Comedia funcţionează aproape oriunde şi în toate circumstanţele, chiar dacă râsul este cu gura până la urechi sau un râs nervos", a mai spus Woody Allen.

Regizorul unor pelicule precum ''Manhattan'' sau ''Match Point'', Woody Allen va începe miercuri filmările la o comedie romantică avându-i în distribuţie pe Christoph Waltz, Wally Shawn, Gina Gershon, Elena Anaya şi Sergi Lopez, a cărei acţiune se va desfăşura pe fundalul festivalului de cinema din oraşul basc San Sebastian.

În ultimii ani, Woody Allen a fost vizat de acuzaţii de abuzuri sexuale lansate de fiica sa adoptivă, Dylan Farrow, care se referă la presupuse incidente datând din 1992, pe când aceasta avea şapte ani. Cineastul a negat categoric acuzaţiile.

"Potrivit filosofiei mele de viaţă, indiferent ce se întâmplă, trebuie să rămâi concentrat pe muncă şi să continui să lucrezi, orice s-ar întâmpla cu familia, copiii, în lume, în politică...", a subliniat Woody Allen, întrebat de reporteri dacă s-a gândit să se retragă din activitate după apariţia acestor acuzaţii.

"Voi muri cu siguranţă în timp ce filmez o secvenţă, pe un platou, făcând un film", a mai spus regizorul.AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu; editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Anda Badea)