Zimbabwe: Fostul preşedinte Mugabe va fi înhumat la 15 septembrie (preşedinţie)

42
Înhumarea fostului preşedinte al Zimbabwe, Robert Mugabe, decedat vineri în Singapore la vârsta de 95 de ani, urmează să aibă loc duminică, 15 septembrie, într-un loc care va fi stabilit ulterior, a anunţat duminică preşedinţia zimbabweană, informează AFP.

"Rămăşiţele pământeşti sunt aşteptate miercuri după-amiază (în Zimbabwe). Funeraliile oficiale sunt prevăzute pentru sâmbătă, înhumarea va avea loc duminica (viitoare)", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, George Charamba, care a adăugat că locul în care va fi înmormântat Mugabe urmează să fie stabilit de familia acestuia.

Robert Mugabe a condus Zimbabwe, mai întâi ca prim-ministru, apoi ca preşedinte, timp de aproape 40 de ani după obţinerea independenţei faţă de Regatul Unit, în 1980. A fost obligat să demisioneze în noiembrie 2017, în urma unui puci. Când a ajuns la putere în fosta Rhodesia, după aproape un secol de regim colonial al albilor, a fost considerat un erou al eliberării africane şi un promotor al reconcilierii rasiale. AGERPRES/(AS - autor: Gabriela Ionescu, editor online: Adrian Dãdârlat)